Kurum Adı : Yeleğen Ortaokulu
WEB Adresi : http://yelegenoo.meb.k12.tr
Adres : İstiklal Mah.Yeleğen Kasabası Eşme/Uşak

VİZYON
• Eğitim, öğretim ve araştırma kalitesi ile ilçemiz ve ilimizde tercih edilen; • Takım çalışmasını teşvik eden, katılımcı ve paylaşımcı bir yönetime sahip; • İlçemiz ve İlimiz başta olmak üzere ülkemizin sorunlarını çözmeye yönelik çalışmalar yapmada öncü; • Geleneksel sanatlarımızın özünü koruyarak çağdaş, kalıcı ve özgün eserler ortaya koyan; • Evrensel değerlere saygılı, toplam kalite yönetimi ilkelerini benimsemiş, sürekli gelişen; bir OKUL olmaktır.

MİSYON
• Atatürk İlkelerine bağlı olmak, • Evrensel hukuk ilkelerine ve yasal düzenlemelere uymak, • Bilimin evrenselliğine inanmak, • Yenilikçi olmak, • Doğruluktan ve dürüstlükten taviz vermemek, • Kurum içinde uyum ve dayanışmaya önem vermek, • Herkesi din, ırk, milliyet, renk, düşünce farklılığı gözetmeksizin sevmek ve saygılı olmak, • Sürekli mükemmelliği yakalamaya çalışmak, • Zamanın kıymetini bilmek, • Milletimizi sevmek ve milletimizin değerlerini korumak • İşimizi sevmek.

Öğretmen Sayısı : 9
Rehber Öğretmen Sayısı :
Öğrenci Sayısı : 100
Öğretim Şekli : Tam Gün Eğitim
Ders Başlama ve Bitiş Saati : 08:45 - 15:00
Derslik Sayısı : 7 Atölye-İşlik Sayısı : 3
Fen Laboratuarı Sayısı : 1 BT(Bilgisayar) Sınıfı Sayısı : 0
Resim Sınıfı Sayısı : Müzik Sınıfı Sayısı :
Yabancı Dil : İnternet Bağlantısı : ADSL (1 Mbit)
Hazırlık Sınıfı : 0 Konferans Salonu : 0
Spor Salonu : 0 Yemekhane : 1
Misafirhane : 0 Kütüphane : 1
Kantin : 0 Revir : 0
Lojman Sayısı : 0
Lojman Bilgisi :
Isınma Şekli : Katı Yakıt Kaloriferi

ULAŞIM BİLGİLERİ
İl ve İlçe Merkezine Uzaklık : Uşak ilinin 70 km güneyinde, Eşme İlçesinin 12 km batısında Alaşehir ilçesinin 42 km doğusunda, Eşme Alaşehir yolunun üstündedir.
Ulaşım : Eşme Seyahat Firmasının Eşme- İzmir Otobüsleri Kasabamızdan geçmektedir. Ayrıca özel servislerde belli günlerde Eşme-Yeleğen arasında ulaşım sağlamaktadır.
Servis Bilgisi :
Yerleşim Yeri Bilgisi : Kasabada Akdeniz ikliminden karasal iklime geçiş özelliği gösteren bir iklim egemendir.Kar yağışının büyük bir kısmının kış aylarında gerçekleştiği kasabada yazları sıcak ve kurak geçer. İlçedeki yıllık ortalama yağış Metre kareye 241.8 /Kg dır. Yağışların aylara ve mevsimlere göre dağılımı düzensizdir. Kasabamız 3 mahalleden oluşmaktadır.

Kontenjan Bilgileri :

OKULUN SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLERİ